رئیس کمیته مرز مجلس با اشاره به بازدید هیاتی از کمیسیون امنیت ملی مجلس از مرزهای شرقی کشورف گفت: مرزهای مشترک ایران و افغانستان تحت کنترل امنیتی و اطلاعاتی نیروهای دفاعی جمهوری اسلامی است اما بازارچه‌های مرزی جهت استفاده از فرصت‌های اقتصادی باید فعال شود.

مرزهای مشترک ایران و افغانستان تحت کنترل امنیتی و اطلاعاتی نیروهای دفاعی/ مجلس بر فعال کردن بازارچه‌های مرزی تاکید دارد

شهریار حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در توضیح بازدید هیأتی از کمیسیون امنیت ملی مجلس از مرزهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان، گفت: از تمام مرزهای مشترک جمهوری اسلامی ایران و افغانستان از خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان بازدید زمینی و بخشی هم هوایی داشتیم. در این ماموریت نحوه استقرار نیروهای مسلح، دفاع و تامین امنیت در این منطقه برای ما در بسیار حائز اهمیت بود.

رئیس کمیته مرز مجلس شورای اسلامی افزود: خوشبختانه با حضور با اقتدار ارتش و مرزبانی و همکاری نهادهای امنیتی و اطلاعاتی وضعیت امنیتی این منطقه بسیار خوب ارزیابی شد. این منطقه با تمام تحرکات و تهدیدات تحت کنترل امنیتی و اطلاعاتی این نیروها است.

وی در ادامه اظهار کرد: استفاده از ظرفیت‌های مرزی از دیگر موضوعات مورد نظر هیات بود، ما چند بازارچه مرزی مصوب دولت در این منطقه داریم که تعدادی از آنها فعال بود اما تعدادی بازارچه‌های موقت مرزی غیرفعال بودند. در مرزهای مجاز مانند دوغارون، ماهیرود و میلک فعال هستند اما در فاصله نزیک به این مناطق بازارچه های یزدان و دوکوهانه و غیره هم بودند که باید فعال شوند.

حیدری معتقد است: دولت در حوزه دیپلماسی اقتصادی باید نسبت به فعال کردن این بازارچه ها تلاش کند، چراکه در تامین معیشت مردم مهم است. مجلس شورای اسلامی هم در جریان بررسی لایحه بودجه می‌تواند کمک‌هایی به این مناطق و بخش‌ها کند، ما در قالب کمک‌هایی بودجه‌ای به نهادهای دفاعی و امنیتی می‌توانیم منابعی را جهت تقویت این مرزهای پیش بینی کنیم همانطور که کمیسیون امنیت ملی در سال گذشته تلاش بسیار خوبی کرد و در کمیسیون تلفیق هم موثر واقع شد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون بر پیشنهادات بودجه‌ای مورد نظر دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی و دفاعی به ویژه با تاکید بر تقویت مرزبانی اصرار دارد و تلاش خواهد کرد. در عین حال پروژه توسعه دیپلماسی با افغانستان باید دنبال شود. وزارت خارجه، صنعت، اقتصاد باید همکاری کنند، اتاق بازرگانی ایران یکی از مهمترین مولفه‌های تولید قدرت و افزایش رایزن‌هاست که در این بخش بسیار ضعیف عمل کرده و موثر نبوده است.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: افغانستان به توسعه همکاری‌‌های اقتصادی با ایران تمایل دارد. ما در بخش‌های از نقاط مرزی با مردم افغانستان دیدار داشتیم، آنها تمایل داشتند که مرزهای ما فعال‌تر باشد اما متاسفانه متولی امر که اتاق بازرگانی است ضعیف عمل کرده البته متولیان توسعه دیپلماسی اقتصادی نیز ضعیف عمل کردند.

حیدری با تاکید بر هماهنگی دستگاه‌های مرتبط دو کشور، گفت: ما باید بتوانیم از فرصت‌های مرز استفاده کنیم. مجلس به اندازه سهم خود با ارایه گزارش به مقامات و مسئولان ذی ربط و در تدوین بودجه امیدواریم کمک‌هایی برای نیروهای مسلح باشیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گزارش بازدید را هفته آینده در کمیسیون امنیت ملی ارایه خواهیم کرد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار